Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodJohanna Lindqvist, Clara Landgren, Agnes Johnsson och Isabelle Lindqvist
Barn hjälper barn

I den lilla byn Gottne utanför Mellansel bor (minst) fem fantastiska barn. Agnes Johnsson, My Forsberg, Clara Landgren, Isabelle Lindqvist och Johanna Lindqvist är 10-11 år och tillbringade sitt påsklov på ett annorlunda sätt. De bestämde sig för att ordna ett café i byn och delade ut lappar i brevlådorna. Sedan bakade de kakor, ordnade smörgåsar och kokade kaffe, och arbetade med caféet i fyra dagar. På denna verksamhet fick de in 1 300 kr som de skänkte för att hjälpa barnen i Neve Michael!

Vad kan man annat än att beundra dessa barn! Vi tackar er för det underbara initiativet och den generösa gåvan. Tänk om detta skulle inspirera fler barn och vuxna till att göra någon aktivitet för att hjälpa utsatta barn, ungdomar eller äldre i Israel? Någon som känner sig utmanad?

Ulf Cahn


Vill du hjälpa ett av dessa barn? Kontakta oss för mer information om hur du kan göra en insats!
Hjälp ett barn!

Barnbyn Neve Michael har 250 barn att ta hand om. De allra flesta är i skolåldern och många av dem går i barnbyns egen skola, den som svenska donationer kunde renovera och bygga ut för fem år sedan. Men alla barn kan av olika skäl inte gå där.

De 25 lite äldre barnen måste åka till skolor utanför barnbyn. Det finns dock inga medel för att täcka kostnader för böcker, skolmateriel samt resekostnader. Kostnaden är 3 500 kronor per barn och år.

I barnbyn finns det dessutom elva yngre och väldigt begåvade elever. De vill man ska få möjlighet till bättre utbildning än den skolan i barnbyn kan erbjuda. Dessa barn går i fyra olika skolor i närområdet där deras intelligens utmanas. Kostnaden ligger på 7 – 8 000 kronor per barn och år.

Ulf Cahn
tel 08-667 67 70
e-post
ulf.cahn@israelinsamlingen.orgTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!