Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodKonst till salu!

Förenade Israelinsamlingen har fått en donation av tavlor och litografier från ett galleri. Kom förbi vårt kontor på Nybrogatan 19 i Stockholm och titta på verken.

Är du intresserad av att köpa fin konst till ett bra pris, kontakta Ulf Cahn på 08-667 6770. Pengarna går till vår verksamhet.

Från det förflutna till framtiden

Förintelsens Ögonvittnen är en grupp överlevande från Förintelsen som bor i Malmö. De gör ett fantastiskt arbete för att sprida kunskap om vad som hände under Andra Världskriget. Under 15 års tid har de rest runt i Skåne och i Småland och besökt över 2 700 skolklasser.

Gruppen fick nyligen ett pris på hela 200 000 kronor från organisationen "Hela Sverige - artister mot rasism", som grundades av bl a Mikael Wiehe och Tomas Ledin år 2001. Nu har tre av medlemmarna i Förintelsens Ögonvittnen; Lea Gleitman, Judith Popinski och Abram Popinski, beslutat sig för att skänka sina delar av priset till barnbyn Neve Michael.

Denna gåva blir till väsentlig hjälp för utsatta barn i Israel och vi tackar för initiativet och generositeten. Gåvan innebär att minnen och erfarenheter från det förflutna gör Israels framtid ljusare.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!