Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodSvenska på viktig post

Vår verksamhet och givarnas generositet uppmärksammas i Israel. Under 2006 växte arbetet och Förenade Israelinsamlingen blev fjärde störst inom European Division, efter enbart Holland, Frankrike och Zürich. Detta är en anledning till att vi fr o m 2007 har en ledamot i den ideellt arbetande styrelse som leder Keren Hayesods arbete världen över, World Board of Trustees.

På den svenska styrelsens förslag utsågs Elisabeth Citrom till ledamot, och vi önskar henne lycka till i sitt hedersamma och viktiga arbete. Det är en fjäder i hatten för oss i Sverige och Elisabeth, och ett bra sätt för oss att göra vår stämma hörd i Jerusalem.

Bidra på olika sätt!

Förenade Israelinsamlingen har tusentals givare och ni bidrar generöst till våra ändamål i Israel. Ni gör det också på väldigt olika sätt. De flesta sätter in sin gåva på vårt plusgiro med inbetalningskort. Man kan också annonsera i Menorah, dessa bidrag är oerhört värdefulla. Vissa har autogiro eller automatiska överföringar från sitt bankkonto, andra ger sina aktieutdelningar eller värdepapper, vilket är skattemässigt fördelaktigt.
Och en del skriver sina testamenten med Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod som förmånstagare.

Ett stort tack till er alla - ni är viktiga för Israel!

Vill du veta mer om olika sätt att bidra på? Kontakta gärna Förenade Israelinsamlingens kontor!

Årsmöte

Förenade Israelinsamlingen har sitt årsmöte måndagen den 21 maj kl 18.30 i Stockholm. Förutom vanliga årsmötesförhandlingar lyssnar vi också på en intressant talare och äter en lätt måltid. Samtliga givare är välkomna.

För mer information, kontakta vårt kontor 08-667 6770.

Låt musiken flöda!

Menorah har under åren recenserat en hel del musik från Israel. Dessa CD skivor lottar vi nu ut bland de av våra donatorer som skänker 500 kronor eller mer. Varje vinnare får två stycken skivor.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!