Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodKeren Hayesods
Krisfond

Israel har attackerats, familjer och barn har hamnat mitt i skottlinjen. Hizbollahs raketer och missiler har oavbrutet regnat ner över den norra regionen och dödat och sårat såväl unga som gamla, förstört hem och företag. Vid sidan av de varnande sirenerna har städerna i norr varit tysta då dess befolkning dag efter dag tvingats ner i överfyllda, nedgångna och dåligt ventilerade skyddsrum utan tillräckligt med mat eller vatten.

Keren Hayesod har startat en krisfond för att hjälpa de över en miljon israeler i norra Israel som upplevt förskräckliga attacker. De är i stort behov av din hjälp. Den nystartade krisfonden kommer att användas till följande ändamål:
Återuppbyggnad
Många bostäder, skolor, daghem, arbetsplatser mm i norra Israel har förstörts av bomber. Återuppbyggnaden är oerhört svår och kostsam.

Fonden för terroroffer
Vi har återöppnat fonden för terroroffer för att hjälpa dem som drabbats.

Utrusta skyddsrum i norr
1 500 skyddsrum i norr saknar luftkonditionering, nödbelysning och annan grundläggande utrustning. Dessa behov måste fyllas så att dessa utrymmen blir beboeliga under längre tidsperioder.

Bombade absorptionscenter
Sex center har blivit direkt drabbade av Hizbollahs raketer. Det är av högsta vikt att de byggs upp omgående så att de nya immigranter som fortsätter att komma till Israel från Etiopien har någonstans att ta vägen.

Akuthjälp till immigranter
Immigranter boende i absorptionscenter i norr behöver hjälp med mat, bärbara kemtoaletter, medicinsk hjälp samt transporter till säkra områden. Dessutom behövs dygnet-runt-vård till nyanlända immigranter i norr.

Social- och psykologisk hjälp till nyanlända
Socialarbetare och psykologer behövs för att stödja de nyanlända vid Jewish Agencys absorptionscenter. Många lider av trauman efter de konstanta missilangreppen och känner en stark rädsla och oro.

Det behövs mycket pengar för att täcka de direkta behoven i norr.

Hjälp oss hjälpa dem!Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Citera oss gärna - men ange källan!