Till förstasidan   Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodLåt ditt namn leva vidare i Israel!

Du kan hjälpa människor, främst nya invandrare, både unga och gamla, med skolor, utbildning eller vård och därmed låter Du Ditt namn leva vidare i något bestående som Du är med om att skapa.

Barnbyn Neve Michael ger 250 barn från svåra hemförhållanden en ny start i livet. De kommer från trasiga familjer från hela Israel och behöver stöd för att gå vidare. Barnen är i åldrarna 4 till 18 år och behoven är många.

Tack vare generösa donationer har vi kunnat renovera och bygga ut skolan samt renovera två bostadshus, men mycket återstår att göra. Ett flertal bostadshus behöver renoveras, det behövs t ex nya sängar i vissa hus och mer utrustning i skolan.

Det nya vårdhemmet i Beersheva har börjat byggas och vi hoppas det ska stå klart i vinter. Här behövs dock ytterligare donationer för att kunna fullfölja projektet. Beersheva har genom åren tagit emot många invandrare från Nordafrika, forna Sovjetunionen och Etiopien. Staden är väldigt fattig och de sociala problemen är många. Bland annat har de svårt att ge stadens äldre den fina omsorg de förtjänar.

Testamentera eller donera till "Keren Hayesod Charity Trust i Jerusalem" som är Förenade Israelinsamlingens donations- och arvsfond. Den är befriad från arvsskatt. Vi ser till att Din vilja blir förverkligad på det sätt som Du önskar.

Adressen är: c/o Förenade Israelinsamlingen, Box 5053, 102 42 Stockholm.

Du får kostnadsfri hjälp att skriva testamente eller gåvobrev genom att kontakta någon av följande advokater:

Stockholm: advokat Claude Zacharias, tfn 08-662 90 10 eller advokat Mari Schaub tfn 08-545 722 56.
Göteborg: advokat Allan Stutzinsky, tfn 031-710 40 79.
Malmö: advokat Michael Wilensky, tfn. 040-35 01 40.

Vill du veta mer om våra projekt, ring 08-667 67 70 och tala med Ulf Cahn.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.