Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-
Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker
Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodOrdföranden har ordet

Så har ännu ett år gått till ända och glädjande nog med ett mycket gott resultat för Förenade Israelinsamlingens arbete. År 2005 skickade vi drygt 3,8 miljoner dollar till Israel och detta tack vare just dig och ditt bidrag. Tack vare dig bereds judar möjlighet till invandring och till integration. Tack vare dig får ett antal projekt stöd, allt från utsatta barn i Neve Michael, den barnby vi stöder, skolbarn i Alumotskolan, äldre och handikappade i Beersheva, etiopiska judar och terroroffer.

Du ska veta att ditt bidrag gör en stor skillnad för alla dessa människor.

Titta på bilderna från vår Israelresa i förra numret av Menorah eller på vår hemsida, det går inte att ta miste på glädjen. Det är en glädje att kunna ge och det är en glädje att få ta emot en gåva, din insats behövs fortfarande i allra högsta grad.

Liksom förra året har jag en önskan, att just du tar dig möjligheten att åka med oss till Israel en vecka i oktober för att med egna ögon se den enorma betydelse som vårt arbete har. För många är det skillnaden mellan att ha det som andra anser vara helt självklart och ett liv i skuggan av normala möjligheter till uppväxt, skolgång, kvalificerat omhändertagande vid funktionshinder och möjligheten till en värdig ålderdom.

Så här i början på det nya kalenderåret vill jag passa på att rikta ett stort tack till alla våra styrelsemedlemmar för deras oerhört viktiga insatser.

Ett oerhört stort tack går till kansliet och Menorah; tack Ulf, Leone, Elisabet, Margarete och Kristina, vad vore vi utan er?

Om du som läser det här undrar över hur även du ska kunna bli givare är det hur lätt som helst. Ta fram en penna och kryssa i din gåva på det bifogade inbetalningskortet. Många bäckar små…om du vill kan du kryssa i ett bestämt projekt du vill stödja; annars går pengarna till Israel och där avgörs var de största behoven finns. Naturligtvis är du välkommen att ringa kansliet för att på så vis få närmare upplysningar och förslag.

Ja just det, du undrar kanske hur mycket av dina pengar som kommer Israel tillgodo? Det är faktiskt så att våra administrativa kostnader är små, cirka sex procent, vilket betyder att en oerhört stor del av de insamlade medel kommer de behövande till del.

Till er alla, såväl nuvarande som blivande givare, vill jag rikta ett stort tack- ett tack som kommer från alla de som får eller kommer att få del av era gåvor, stora som små.

Får man önska sig något är det att givandet ska bli en vana, på samma sätt som andra räkningar betalas med regelbundenhet kan du ge en gåva regelbundet, ju tidigare i livet du börjar desto bättre. Goda vanor grundläggs tidigt i livet. Ditt stöd behövs!

Regina Rodau
Ordförande i Förenade IsraelinsamlingenTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.