Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodSkäller på terrorister

Foto: Jafi
Specialtränade bombhundar kommer att finnas med på bussar som trafikerar Jerusalem, Beersheva, Netanya samt på israeliska tåg för att minska risken för självmordsbombare.

De 50 hundarna är av raserna schäfer och labrador och tränas i sex månader innan de placeras ut.

Projektet Pups for Peace grundades 2002 efter Pesachmassakern i Netanya av amerikanen Glen Yago. Målet är att samla in tillräckligt mycket pengar för att kunna finansiera inköp och utbildandet av 1 000 hundar. För närvarande arbetar 17 personer med detta i Israel varav 14 är professionella hundtränare. Tio team arbetar i Jerusalem och ytterligare tio team i centrala Israel.

Pups for Peace sker i samarbete med Jewish Agency.

Ring-ring!

Israeliska soldater vars föräldrar bor i ett annat land kommer att få gratis internationella telefonkort så att de kan ringa till sina familjer.

De cirka 2 500 nyinvandrade soldaterna kommer att få ett kort på 40 minuters telefontid varje månad.

Korten finansieras bland annat av Keren Hayesod och Jewish Agency.

Telefonkampanj

Den 14 april satte sig ett antal ideella entusiaster och genomförde vad som blivit en tradition, nämligen årets telefonkampanj. Man upphör aldrig att förvånas över den generositet som våra givare visar. Engagemanget är stort och samtalen kan handla om allt från politik och religion till våra svenska projekt.

Ett stort tack till alla er som hjälpte till, och ett ännu större tack till er givare som lovade att bidra med sammanlagt 93 000 kr till årets insamling.

Kom till Galiléen!

Jewish Agency har tillsammans med utvecklingsmyndigheten i Galiléen dragit igång en kampanj, Framtiden kan bli grönare, för att få dem som flyttar till Israel att välja Galiléen som hemort.

Cirka 4 000 tomter avsedda för "bygg ditt eget hem", bostadsområden på kibbutzer och färdigbyggda hus finns tillgängliga tillsammans med bra förmåner i form av lån.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.