Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodKöp litografin!

Vi har fortfarande kvar några exemplar av årets litografi Amaryllis palett av den kände konstnären Ardy Strüwer. Fram till 31 maj kan du köpa den för kampanjpriset 2 000 kronor, därefter höjs priset till 2 400 kronor. Litografin mäter 45,5 cm x 60,5 cm i storlek.

Kontakta Förenade Israelinsamlingen på 08-667 67 70 om du är intresserad. Litografin levereras oinramad per post mot en kostnad av 50 kronor.

Ny fond för ensamma immigranter

Att flytta till ett nytt land är inte alltid det lättaste. Att göra det på egen hand, utan familj gör det ännu svårare. Dock har cirka 9 000 ungdomar från olika platser i världen valt att göra det för att få Israel som sitt nya hemland.

För att stötta dessa ungdomar har Keren Hayesod och Jewish Agency tillsammans skapat en ny fond. Fonden riktar sig till studerande och soldater som är 16 år eller äldre och som bott i Israel mindre än sju år. För närvarande finns cirka 3 000 unga soldater och cirka 6 000 studenter som passar in i kategorin.

Fonden består för närvarande av 26 miljoner dollar och medlen kommer att delas ut under två års tid.

Grattis!

I förra numret av Menorah lottade vi ut fem exemplar av Bertil Neumans bok Skratta eller gråta - humor i koncentrationsläger från Carlsson Bokförlag bland de donatorer som skickade in 250 kronor eller mer till oss.
Följande personer vann var sin bok:

Lars Björnland, David Deror, Karin Karlsson, Robert Neufeld och Teija Ratilainen

Trevlig läsning!Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.