Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodÅrsmöte

Förenade Israelinsamlingens årsmöte äger rum torsdagen den 19 maj. Förutom årsmötesförhandlingar har vi en intressant talare och bjuder på något gott att äta och dricka. För mer information om tid och plats, program och för att anmäla dig, ring till Förenade Israelinsamlingens kansli, 08-667 67 70, eller e-posta till info@israelinsamlingen.org.


Invandringen fortsätter

Under 2004 hälsade Israel 22 164 olim, nya invandrare, välkomna. Antalet är drygt 2 000 personer färre än 2003. Statistiken fördelar sig på 10 587 personer från Östeuropa och forna Sovjetunionen, 496 personer från Argentina, 2 415 personer från Frankrike och 3 696 personer från Etiopien. Från övriga världen kom 4 970 personer.

Många av dessa behöver hjälp att finna sig tillrätta i sitt nya hemland. Du kan ge ditt bidrag genom
Förenade Israelinsamlingen - Keren Hayesod PG: 45 42 60 - 1.


Förenade Israelinsamlingen utmanar!

Förenade Israelinsamlingens generösa givare i kombination med liten organisation och många ideella aktiva = låga omkostnader. För 2004 var kostnadsnivån 6 %, en väldigt låg andel jämfört med vilken organisation som helst. Bland organisationer med så kallade 90-konton, som får ha högst 25 procent i omkostnader, finner vi följande exempel på kostnadsnivå bland de större organisationerna. Siffrorna är från Stiftelsen för Insamlingskontroll och avser 2003:

UNICEF 36 %, Rädda Barnen 24 %, Hoppets Stjärna 21 %, Cancerfonden 19 %, Trosgnistan 15 %.

Vilka har då riktigt låga omkostnader? Jo, Svenska kyrkan och Radiohjälpen ligger båda på 4 %. Gemensamt för dem är att de samlar in mycket pengar, 1,8 miljarder kronor respektive 119 miljoner kronor och att de kan dra nytta av andra delar av sin organisation för insamlingsarbetet.

Vi utmanar läsarna att hitta andra organisationer med lika låg kostnadsnivå som Förenade Israelinsamlingen!


Pälsintresserad?

Förenade Israelinsamlingen har mottagit en persianpäls med minkkrage, storlek 38, och tillhörande pälshatt i mink i gåva. Pälsen är i mycket gott skick och vi säljer den till högstbjudande, hela behållningen går till vårt arbete.

Intresserad? Ring för mer information eller för att komma och titta på pälsen, tfn 08-667 67 70.


Grattis!

I förra numret av Menorah lottade vi ut sex Rummikubspel bland dem som hade donerat 150 kronor eller mer. Följande personer vann var sitt spel.

Tommy Bab
Paolo Bartoletti
Lars Ekemar
Gershon Josevich
Judit Larsson
Edda och Gösta Tiberg
Mycket nöje!Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.