Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodOrdföranden har ordet

2004 blev ännu ett mycket bra år för Förenade Israelinsamlingens arbete. Alla ni fortsatte att ge gåvor till invandring och integration, till sociala projekt för barn, äldre och handikappade i Beersheva, till barnbyn Neve Michael, till Galilskolan och till Fonden för terroroffer.

Totalt skickade vi över tre miljoner dollar till Israel.

De pengar ni ger gör oerhört stor nytta och medför en fantastisk möjlighet för våra mottagare.

Om det är något jag skulle önska för detta år så är det att flera av er skulle följa med på vår Israelresa i oktober för att besöka projekten.

Jag skulle vilja att du fick höra den unge man som kom i vägen för en terrorist och bombskadades såväl fysiskt som psykiskt och tack vare Förenade Israelinsamlingen kunde få den hjälp han behövde.

Jag skulle önska att du var med i matsalen i barnbyn Neve Michael där barnen behandlas kärleksfullt och inte tvingas att äta det de inte tycker om. Barn som kanske månaden innan bevittnat förfärliga våldsdåd i sina ursprungshem.

Jag skulle önska att ni var på äldrecentret i Beersheva och såg den gamla kvinnan läsa en dikt om sitt liv och hörde hur en annan kvinna berättade att utan äldrecentret skulle hon ha gått under efter sin makes död.

Jag skulle önska att du följde med till Galilskolan för att se den samlevnad vi alla skulle önska, praktiseras i undervisningen av eleverna och där de, bland annat, tack vare era gåvor, har en ändamålsenlig och stimulerande skolmiljö.

Jag skulle vilja att du fick träffa de nyinvandrade ungdomarna från Argentina och forna Sovjetunionen och höra hur väl de trivs i sitt nya hemland.

Det och mycket annat skulle jag vilja visa dig för att du i ännu högre grad inser att just din gåva är oerhört viktig och hjälper barn, vuxna och äldre till Israel och i Israel.

Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla styrelsemedlemmar, som genom sitt engagemang möjliggör mycket av vårt arbete. Ett oerhört stort tack går till kansliet och Menorah. Utan er, kompetenta medarbetare, skulle ingenting fungera. Så stort tack till Ulf Cahn, Leone Metzger, Lotta Armanios och Margarete Nudel.

Min förhoppning är, nu när vi kommit en bit in på 2005, att detta år ska markera en vändpunkt, att det ska bli det år när steg mot en riktig fred i Mellanöstern blir en realitet.

Jag hoppas också att just du följer med oss till Israel, om inte i år så kanske nästa, och att du fortsätter att stödja Förenade Israelinsamlingens arbete.

Din gåva är alltid lika välkommen. Till dig som ännu inte är givare, välkommen att ge! Det blir lätt en god vana, något vi hoppas på för alla de som behöver din hjälp och ditt stöd.

Regina Rodau
Ordförande för Förenade Israelinsamlingen

Alla sätt är bra!

En del ringer och undrar om Förenade Israelinsamlingen har autogiro. Svaret är tyvärr nej. Däremot kan du själv ordna ett slags autogiro genom att beställa stående överföring till Förenade Israelinsamlingens bankkonto hos din bank.

Nordea: 3219-18-07305 SEB: 5228-33-30122
(OBS! ej till postgiro eller bankgiro).

Ett annat allt vanligare sätt är att skänka aktieutdelningar, aktier, obligationer eller andra värdepapper. Som svensk ideell humanitär organisation är vi, liksom givaren, helt skattebefriade vid sådana gåvor. Även våra annonsörer stödjer arbetet genom att välja att annonsera i Menorah.

Som givare har du alltid möjlighet att rikta din gåva till olika delar av vår hjälpverksamhet.

Har du några frågor eller vill veta mer är du välkommen att ringa Förenade Israelinsamlingens kansli på tfn 08-667 67 70 eller e-posta till info@israelinsamlingen.org .Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.