Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodÅrets konstnär… Ardy Strüwer

Ardy Strüwer föddes i Jakarta, Indonesien, växte upp i Holland och bodde i Sverige mellan åren 1962 och 1989. Därefter flyttade han en kort period till New York för att sedan bosätta sig i Paris där han har bott de senaste 15 åren.

Ardy Strüwer har en gedigen konstutbildning från Konstakademien i Haag, där han bland annat hade Philip von Schantz som lärare, dessutom har han gått den grafiska linjen på Konstakademien i Stockholm.

Ardy Strüwers målningar är färgglada, lekfulla och delvis naiva. De innehåller mycket rött och många former. Här finns inga spår av nordiskt vemod. Eftersom han inte gillar "ismer" inom konsten kallar han sitt måleri för sensuellt och en hyllning till kvinnan.

Årets konstverk heter Amaryllis palett och finna att köpa hos Förenade Israelinsamlingen för kampanjpriset 2 000 kronor fram till den 31 maj, därefter höjs priset till 2 400 kronor. Litografin mäter 45,5 cm x 60,5 cm i storlek.

Kontakta Förenade Israelinsamlingen på 08-667 67 70 om du är intresserad eller beställ direkt med bifogat inbetalningskort. Litografin levereras oinramad per post mot en kostnad om 50 kronor.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.