Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodGeneröst arv efter systrarna Nisell

Gunhild, Märta och Jeanne Nisell var tre systrar, som valde att testamentera en större del av sina tillgångar till Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod och våra projekt i Israel. Efter samtal med efterlevande, där olika projektförslag diskuterades, beslöts att använda medlen till förmån för äldre i Beersheva. Just vård och omsorg om äldre låg systrarna Nisell varmt om hjärtat, och behoven i Beersheva är väldigt stora.

Under oktoberresan till Israel kunde vi se hur medlen redan kommit till användning. Renoveringen och utbyggnaden av ett kök i Beit Scandinavia, där mat för ett 30-tal äldre tillagas varje dag, hade inte kunnat ske utan Gunhilds, Märtas och Jeannes hjälp.

Större delen av tillgångarna används till ett annat projekt för äldre i Beersheva, uppbyggnaden av ett nytt vårdhem för 20 personer som kommer att stå klart under början av 2005.

Gunhild, Märta och Jeanne har med sin generositet hjälpt äldre som annars skulle få vänta på god vård och omsorg, de bidrar till att göra Israel till ett bättre land. Ett stort tack för detta.

Ett särskild tack vill vi också rikta till Claes Nisell, som skött boutredningen och arvskiften på ett så professionellt sätt.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.