Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodMarianne Kaplan Mini intervju med…
… Marianne Kaplan, ny styrelseledamot i Förenade Israelinsamlingen

- För fem år sedan tog min mamma med mig på en av Förenade Israelinsamlingens fester. Då plötsligt kom jag till insikt att min gåva faktiskt kunde hjälpa någon som hade det mycket sämre ställt än jag. Jag skrev på gåvokortet och har fortsatt att ge sedan dess.

Marianne Kaplan är relativt ny i Förenade Israelinsamlingens styrelse och säger att hon inte synts speciellt mycket i judiska sammanhang. Hon gick med i våras efter att ha blivit värvad av Max Hüttner och Ulf Cahn. Än har hon inte hunnit sätta sig in i arbetet till fullo, men hon vill gärna arbeta med kommunikationsfrågor eftersom det är det hon sysslar med professionellt.

- Det är viktigt att vara tydlig, tala om för givare och potentiella givare vilka vi är, vart pengarna tar vägen och varför det är viktigt att fortsätta ge.

En fråga som engagerar henne hur det blir med "nästa generation", dvs. dagens ungdomar, kommer de att fortsätta vilja ge till Israel?

- Där hoppas jag kunna göra en insats.

Marianne fick en traditionell judisk uppväxt. Hennes far, Bruno Kaplan, var bland annat ordförande i Mosaiska Församlingen och hennes mor Dagny Kaplan har varit mycket aktiv inom Wizo. Hon har dock inte gått i Hillelskolan och Glämsta besökte hon bara en sommar.

Israel besökte hon senast 1972 men läget gör att landet känns mer angeläget nu än tidigare.

På fritiden ägnar sig hon helst åt familjen, vänner, golf och skidåkning. Familjen består av maken Jörgen samt sönerna Johan och Philip.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.