Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodNet@ - för framtiden

Net@, som Menorah skrev om i nummer 1-2004, har visat sig vara en riktig gåva för 400 israeliska ungdomar. Det första studieåret tog slut i juli och resultaten från slutskrivningarna blev mycket goda.

Programmet kommer inte bara fortsätta på den inslagna linjen utan även växa. I de åtta städer där Net@ har funnits kommer nya klasser att starta under hösten vilket innebär att ytterligare 400 elever kan omfattas av programmet. Utöver detta öppnar Net@ i fyra städer till under hösten. Fler städer vill ta emot programmet men än saknas medel för detta.

Net@ betyder plantera på hebreiska och är ett samprojekt mellan Keren Hayesod, Cisco Systems, Tapuah och Jewish Agency. Programmet har som mål att ge teknologisk utbildning i samarbete med hemkommunen. Under utbildningen stärks även barnens kunskap i matematik och engelska.

Net@ riktar sig främst till barn från svåra hemförhållanden i fattiga kommuner och städer långt bort från storstädernas rika utbildningsutbud.

Vill du veta mer om Net@? Kontakta Ulf Cahn på 08-667 67 70 för mer information.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.