Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodBjoern Rhodiner Mini intervju med…
… Bjoern Rhodiner, styrelseledamot i Förenade Israelinsamlingen

- Jag har alltid haft ett stort intresse för judendomen och det judiska folket. Därför är engagemanget för Israel ett medvetet val. Intresset för Israel och judendomen började redan i unga år då Bjoern bodde hos en judisk familj i USA under en sommar.

- De berättade mycket om judendomen för mig och satte många böcker i händerna på mig med uppmaningen att läsa dem. Det gjorde jag och mitt intresse väcktes.

I Israel har han varit många gånger, senast i december/januari då han besökte Tel Aviv och Eilat. Han hoppas också på att kunna åka med på den resa Förenade Israelinsamlingen arrangerar till hösten och besöka projekten.

- Jag tycker mycket om Israel, mest om Tel Aviv.

Besöken i Israel underlättas av att Bjoern Rhodiner talar lite hebreiska. Det "tar lite tid" att få fram meningarna korrekt, men han kan både läsa och skriva hjälpligt.

Till Förenade Israelinsamlingen kom han tack vare Leon Gerson som värvade honom som revisorssuppleant. Den posten hade han i något år innan han tillfrågades om han ville gå med i styrelsen, vilket han gjorde 1998.

- Mitt arbete består i första hand av att ringa runt och uppmana folk att stödja Israel finansiellt. Dessutom är jag engagerad i programmet kring de årliga Israelfestivalerna i Stockholm.

Om man måste rangordna projekten kommer Neve Michael och äldreprojekten i Beersheva högst på Bjoern Rhodiners lista.

- Där kan vi göra en stor skillnad i enskilda människors välbefinnande och det tycker jag är viktigt.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.