Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah
Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodAlla sätt är bra!

En del ringer och undrar om Förenade Israelinsamlingen har autogiro. Svaret är tyvärr nej. Däremot kan du själv ordna ett slags autogiro genom att beställa stående överföring till Förenade Israelinsamlingens bankkonto hos din bank (OBS! ej till postgiro eller bankgiro).

Ett annat allt vanligare sätt är att skänka aktieutdelningar, aktier, obligationer eller andra värdepapper. Som svensk ideell humanitär organisation är vi, liksom givaren, helt skattebefriade vid sådana gåvor. Även våra annonsörer stödjer arbetet genom att välja att annonsera i Menorah.

Som givare har du alltid möjlighet att rikta din gåva till olika delar av vår hjälpverksamhet. Har du några frågor eller vill veta mer är du välkommen att ringa Förenade Israelinsamlingens kansli på tel 08-667 67 70, faxa på 08-663 76 76 eller e-posta på info@israelinsamlingen.org.Mål 2004

Ulf Cahn Förenade Israelinsamlingens kommer under 2004 fokusera på två områden; invandring till Israel och integration av invandrarna. Till det kommer specifika projekt till förmån för främst barn, ungdom och äldre.

Hur många invandrare som kommer till Israel under detta år är svårt att uppskatta men man tror att det blir lika många som under 2003, dvs. cirka 25 000 judar. Invandringen är på olika sätt en viktig faktor för Israel: det är viktigt att befolkningen ökar men det är också psykologiskt viktigt för israelerna att se invandrare anlända.

Integrationsarbetet kan vara svårt. Framför allt behöver de etiopiska judarna särskild hjälp vilket kommer att kräva stora resurser även fortsättningsvis. Här vill vi göra en insats, projektet "Utmaningar" är ett exempel.

Barnen i Neve Michael har stora behov och barnbyn lider av svåra budgetproblem. Samhällets ekonomi krymper och anslagen dit skärs ner. Vi fortsätter att förmedla din hjälp till barnen.

Fonden för terroroffer grundades för två år sedan och har hjälpt tusentals israeliska offer för arabiska attentat. Efterlevande får stöd, liksom överlevande med särskilda behov av t ex sjukvård och sjukgymnastik. Rikta gärna en gåva till detta ändamål.

Under slutet av året kommer flera projekt att bli klara och invigas. Ett "Technology Centre" vid Galilskolan utanför Akko kommer att ytterligare förbättra ungdomars utbildning, och ett vårdhem för äldre i Beersheva ger 24 äldre med särskilda behov ett fint boende.

Välkommen att stödja det du känner är viktigt: invandring, integration, barnen i Neve Michael, terroroffren, ungdomarna vid Galilskolan, de äldre i Beersheva - valet är ditt!

Ulf Cahn
Generalsekreterare för Förenade Israelinsamlingen i SverigeTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.