Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah
Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodStöd Israel - handla israeliskt!

Från mitten av januari och en månad därefter agerade Nätverket Bojkotta Israel kraftigt i Malmö för att uppmana invånarna i staden att inte handla produkter från Israel. De kräver att Sverige och dess regering verkar för att EU säger upp frihandelsavtalet med Israel och uppmanar alla företag att inte handla med Israel eller israeliska produkter.

Under samma tidpunkt har gruppen spelat gatuteater på stadens torg där bland annat israeliska soldater vid fingerade vägspärrar skriker åt gamla gummor.

- Detta är ingen framgångsrik kampanj, snarare tvärtom, säger Stefan Dominique från Judiska församlingen i Malmö. Under de senaste två åren har snarare andelen israeliska produkter i Malmö ökat.

- Det verkar inte som om handlarna är intresserade av bojkotten, de följer regeringens riktlinjer och säljer de produkter kunderna efterfrågar.

Nätverket har lagt ut en lista på israeliska produkter på sin hemsida. Judiska församlingen i Malmö har tacksamt tagit emot listan och satt upp den i sina lokaler som "köphjälp" åt sina församlingsmedlemmar.

Vi på tidningen Menorah uppmanar dig som läsare att köpa israeliska produkter och fråga efter dem hos din lokala handlare. Ju fler som frågar efter israeliska produkter, desto större möjlighet har du att påverka din handlare att köpa in från Israel. Fler produkter hittar du på www.israeliskt.comTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.