Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah
Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodOrdföranden har ordet

Regina Rodau 2003 blev ett mycket bra år för Förenade Israelinsamlingens arbete. Resultatet förbättrades över hela linjen, med mer gåvor till invandring och integration, till barnbyn Neve Michael och Fonden för terroroffer. Även för de sociala projekt för barn, handikappade och äldre som vi samlar in medel till - främst i Beersheva, Negev och Galilskolan - blev resultatet bättre.

Sammanlagt ökade gåvorna i form av kontanter, aktier och andra värdepapper med 11 procent (exkl arv och legat), Menorahs annonsintäkter ökade med 14 procent. Eftersom vi skickar gåvorna i dollar blev resultatet ännu bättre eftersom dollarn sjönk under året. Totalt skickade vi drygt 2,5 miljoner usd, vilket är mycket bra även i en internationell jämförelse. Vi har dessutom mycket låga omkostnader, endast nio procent av insamlade medel. Detta är en oerhört låg kostnadsnivå.

Det känns fantastiskt att få ha förmånen att vara ordförande i denna fina organisation som gör så stor skillnad i så många människors liv. Jag vill tacka dig som givare, som med din generositet ser till att utsatta judar runt om i världen får hjälp att komma till Israel, att israelerna får hjälp med det svåra integrationsarbetet, att barnen i Neve Michael får lite sol i sina liv, och att alla våra andra fina projekt kan fortsätta att utvecklas.

Det är särskilt roligt när många judar runt om i världen har det så svårt, för att inte tala om israelernas situation. Våra gåvor behövs mer än någonsin!

Jag vill också tacka mina styrelsekollegor, som lägger ner mycket tid, känsla och arbete för att göra ett gott arbete, samt alla andra ideella krafter runt om i landet - ingen nämnd, ingen glömd. Stort tack även till kansliet och Menorah med sin oerhört kompetenta och engagerade personal - Ulf Cahn, Leone Metzger, Lotta Armanios och Margarete Nudel.

Och till dig som ännu inte är givare: välkommen, du kan hjälpa oss göra ännu mer nytta!

Regina Rodau
Ordförande för Förenade IsraelinsamlingenTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.