Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah
Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodDet här är Förenade Israelinsamlingen - Keren Hayesod

Keren Hayesod är en humanitär insamlingsorganisation. I Sverige heter vi Förenade Israelinsamlingen. Vi har två mål med vår verksamhet; dels att stödja Jewish Agencys allmänna arbete med invandring och integration i Israel, dels att arbeta för speciella projekt till förmån för barn, ungdomar, handikappade och äldre.

Via våra donatorer hjälper vi till att finansiera äldreboende, dagcenter för äldre, dagcenter för handikappade, en tandklinik och handikappfordon. Galilskolan utanför Akko har tack vare våra givare utvecklats till ett modernt kunskapscenter i norra Israel. Sedan några år stödjer vi även Neve Michael, en barnby i närheten av Netanya där barn med problematiska hemförhållanden kan få en lugn uppväxt. Alumotskolan i Beersheva är ett annat av våra projekt.

Förenade Israelinsamlingens verksamhet leds av en styrelse vald av givarna vid årsmötet. Kansliet ligger i Stockholm och leds av en generalsekreterare. Menorah är föreningens tidning och har som syfte att sprida information om föreningens olika projekt och om Israel.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.