Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah
Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodDan Fibert, ansvarig för Förenade Israelinsamlingen i Göteborg, fick det ärofyllda Yakir-priset under juni månad i Jerusalem ur Shimon Peres hand. Dan Fibert tog över som ordförande för Förenade Israelinsamlingen i Göteborg i mitten av 1970-talet. Sedan dess har han med stor generositet, hårt och mycket ideellt arbete lyckats driva en effektiv kampanj i västra Sverige. Priset fick han bland annat för sitt långa och trogna arbete för Keren Hayesod och Israel.

- Att arbeta för Förenade Israelinsamlingen och Israel är en del av mitt liv, jag är stolt över att tillhöra Keren Hayesodfamiljen och mycket ärad över utmärkelsen, säger Dan Fibert.

- Dan Fibert är ett mycket bra val, han entusiasmerar och engagerar folk i sin närhet och brinner för Israel, anser Ulf Cahn, generalsekreterare för Förenade Israelinsamlingen i Sverige.

Priset instiftades till Israels 50-årsjubileum 1998. Utöver Dan Fibert har ytterligare två svenskar fått priset; Franz Cohn 1998 samt Nina Einhorn år 2000.

I år delades priset ut till endast tre personer i hela världen.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.