Arkiv
Förenade Israelinsamlingen Keren Hayesod
Reportage
Data-Forskning-Medicin
Ekonomi
Kultur
I bokhyllan
I skivstället
Sport
Krönikor
Ståndpunkten
Israeliana
Myter och fakta
Judiska symboler
Organisationer
Länktips
Övriga rubriker

Förstasidan
Senaste numret

Menorah
Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

Förenade Israelinsamlingen - Keren HayesodEtt stort tack från Neve Michael

I början av sommaren kunde Förenade Israelinsamlingen skicka över USD 35 000 till barnbyn Neve Michael. Här kommer några rader från Hava Levene om hur pengarna ska användas.

Tack Sverige!

Ni kan inte ana hur väl gåvan från Förenade Israelinsamlingen i Sverige kommit till användning. Vi har kunnat betala en del utestående fordringar samt ge barnen direkt hjälp. Vi har använt gåvan för att;

  • Köpa nya sängar och madrasser till en av familjeenheterna.
  • Betala för enskild terapi för barn med emotionella problem. Detta är mycket dyrt men absolut nödvändigt om vi vill att dessa barn ska ha en möjlighet att klara sig i framtiden.
  • Öppna en ny liten familjeenhet för fem små barn som blivit omhändertagna av socialtjänsten och kommit till oss från en dag till en annan. Vi använde en del av donationen för att göra detta, det räddade dem!
  • Finansiera sommarprogram för barnen på Neve Michael. Vi har sett till att ordna mer och bättre aktiviteter för våra barn då de inte kan åka hem under sommarlovet på grund av att detta inte skulle vara tryggt för dem.
Än en gång, tack alla ni underbara människor som givit pengar till oss! Med er hjälp kan vi hjälpas åt att ge dessa fantastiska barn en framtid.

Hava Levene, föreståndare för Neve Michael


En berättelse från Neve Michael

Iris är en åtta-årig flicka från staden Or Akiva i norra Israel. Tillsammans med sina två äldre systrar kom Iris till Neve Michael för ett par år sedan då deras mamma utan förklaring "föll" ut genom fönstret, tre våningar upp. Deras pappa avtjänar nu ett långt fängelsestraff för att haft ett finger med i spelet i sin frus död. Iris bor idag tillsammans med tio andra "bröder och systrar" i en familjeenhet. Trots sin personliga tragedi är hon en underbar, frisk och klipsk liten flicka som klarar sig bra i skolan.

Iris är bara ett av de 250 barn som lever i och har glädje av den utbildning och de terapeutiska tjänster som finns i barnbyn Neve Michael. Utöver oändlig kärlek och konstant tillsyn ges barnen vid Neve Michael bra levnadsförhållanden, en varm säng, näringsrika måltider och ett stort utbud av stimulerande sidoaktiviteter.

Att möta alla dessa barns behov är dyrt och tidskrävande. Under det senaste halvåret har utbildningspersonalen ökat med 35 procent. Sveriges generösa bidrag uppskattas därför mycket. Det är hjärtevärmande att veta att ni finns och fortsätter att stödja och hjälpa oss i vårt arbete med barnen, trots världens svåra ekonomiska klimat.

Hava LeveneTextlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.