Textlänkar finns längst nere på denna sida

Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

Förenade Israelinsamlingen - Keren Hayesod

Beersheva - ditt stöd behövs fortfarande

Dagcentret för äldre Dagcentret för äldre i Beersheva Gimel samlar cirka 100 äldre varje dag.

Förenade Israelinsamlingen i Sverige har sedan många år varit aktiv i staden Beersheva i södra Israel. Redan 1986 byggdes det Skandinaviska äldrecentret i Beersheva Dalet. Därefter har Dagcentret för äldre i Beersheva Gimel, en tandvårdsklinik och det helt nyöppnade Handikappcentret i Beersheva Ramot tillkommit.

När Förenade Israelinsamlingen besöker de olika projekten möts vi av förnöjda äldre som får vård, mat, omtanke och stimulans.

Men vi kan göra mer.

Beersheva fortsätter att ta emot ett stort antal nya invandrare, såväl unga som gamla. Äldreomsorgsplatserna räcker inte till. I stadsdelen Yud-Alef intill ett dagcenter för äldre startar till årsskiftet bygget av ett vårdhem för senildementa och Alzheimerpatienter som behöver ett nytt hem. Grundplåten finns, men ytterligare donationer behövs.

Hjälp oss hjälpa de äldre i Beersheva.
Ge ditt bidrag på pg 45 42 60 - 1.

Birgit Blideman och Beershevas borgmästare Jacov Terner Handikappcentret i Beersheva Ramot
Birgit Blideman och Beershevas borgmästare Jacov Terner vid minnesstenen över Arthur och Perla Hermele vid det skandinaviska äldrecentret. Handikappcentret i Beersheva Ramot har bland annat en datasal som patienterna kan använda.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till föregående artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.