Textlänkar finns längst nere på denna sida

Läsvärt ur kvartalstidskriften Menorah från och om Israel

Förenade Israelinsamlingen - Keren Hayesod

Invigning i Neve Michael

Ungdomar dansar vid invigningsceremonin Leo Blaustein
En grupp ungdomar dansade för
gästerna vid invigningsceremonin.
Leo Blaustein och några av barnen i
Neve Michaels matsal.

Plaketten över donatorerna
Plaketten över donatorerna som gjort renoveringen möjlig
Måndagen den 21 oktober var en stor dag i barnbyn Neve Michael. Efter 1.5 års intensivt byggande och renoverande var det äntligen dags att inviga skolan som med ljusa lokaler, luftkonditionering och nya skolmöbler inbjuder till inspirerande studier. Bygget av skolan har till en stor del finansierats av det generösa arvet efter Marja Entrich.

Skolgården
Den uppfräschade skolan har en inbjudande lekplats utanför
Neve Michael är inget barnhem i ordets vanliga bemärkelse. Det är ett nytt hem för barn som befinner sig i risksonen. I en kärleksfull omgivning bor cirka 250 barn i åldrarna 4 - 18 år som inte längre kan bo kvar hos sina biologiska föräldrar. Barnen kommer från hela Israel och är offer för fysiskt och psykiskt våld, sexuella övergrepp, barn till prostituerade. Många har varit vittnen till våldshandlingar.

Barnen i Neve Michael får växa upp i familjeenheter där ett gift par ansvarar för de barn de bor tillsammans med. De har fått en sargad start i livet.

Hjälp dem till en ljusare framtid.

Stöd barnen i Neve Michael - skicka oss ditt bidrag på pg 45 42 60 - 1 och märk talongen "Neve Michael".

Vi kan bara göra så mycket som resurserna tillåter.

Regina Rodau Birgit Blideman Sveriges Israel-ambassadör Anders Lidén
Förenade Israelinsamlingens ordförande Regina Rodau talade till barnen på hebreiska och önskade att alla skulle bli mammor och pappor till underbara familjer. Birgit Blideman klippte bandet och invigde skolan. Sveriges Israel-ambassadör Anders Lidén var i sitt tal rörd över att Sveriges namn förknippas med ett sådant fint projekt som Neve Michael.Textlänkar
Till nästa artikel (i detta nummer)
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.