Textlänkar finns längst nere på denna sida

Läsvärt ur kvartaltidskriften Menorah från och om Israel

Förenade Israelinsamlingen - Keren Hayesod

Det här är Förenade Israelinsamlingen - Keren Hayesod

Keren Hayesod är en humanitär insamlingsorganisation. I Sverige heter vi Förenade Israelinsamlingen. Vi har två mål med vår verksamhet; dels att stödja Jewish Agencys allmänna arbete med invandring och integration i Israel. Dels att arbeta för speciella projekt till förmån för barn, ungdomar, handikappade och äldre.

Via våra donatorer hjälper vi till att finansiera äldreboende, dagcenter för äldre, dagcenter för handikappade, en tandklinik och handikappfordon. Western Galilee College utanför Akko har tack vare våra givare utvecklats till ett modernt kunskapscenter i norra Israel. Sedan några år stödjer vi även Neve Michael, en barnby i närheten av Akko där barn med problematiska hemförhållanden kan få en lugn uppväxt. Alumotskolan i Beersheva är ett annat av våra projekt.

Förenade Israelinsamlingens kansli ligger i Stockholm och leds av en generalsekreterare. Menorah är föreningens tidning och har som syfte att sprida information om föreningens olika projekt och om Israel.Textlänkar
Till framsidan
Till arkivet© Detta material är skyddat av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering får endast ske med skriftligt tillstånd från redaktionen och med angivande av författare och källan.